Egy magyar család élete Belgiumban

Balgamagyar

2016.12.20 - Kedd

Napi rövid

2016. december 20. - Műszaki

Úgy látom valamiért mindig kedd hajnalban vagyok termékeny állapotban. Valószínűleg ilyenkor még a hétvégi pihenés okozta munkakedv dolgozik. Most is éppen befejeztem abbahagytam egy munkát és mielőtt belekezdek a következőbe gondoltam írok pár sort.

Hétvégén itt voltak kedves ismerősök Magyarországról. B volt osztálytársa tölt nálunk egy hetet, őt hozta el az anyukája, akit elkísért egy barátnője (ő is egy volt osztálytárs anyukája) és még egy-egy kicsi csemete. Vasárnap reggel érkeztek, kimentünk értük Charleroiba. Még mindig nagy a készültség. A rapid parkolóba a terminál elé nem lehet behajtani már vagy egy éve. Nyár óta egy sátor áll ott, és már azelőtt ellenőrzik a csomagokat, hogy az ember a terminálba bejuthatna. Sajnos itt kell megjegyeznem, hogy egy múlt heti hír szerint gyerekeket zárt be a belga hatóság, mert felmerült a gyanú, hogy terrorcselekményre készültek. A brüsszeli karácsonyi vásárban terveztek robbantást. Ma meg, azaz tegnap hétfőn, a berlini adventi vásárba hajtott bele valaki egy elkötött kamionnal, hasonlóan mit nyáron Nizzában történt. Nem mondom, hogy pánik fog el ilyen eseményeket hallva, de szomorú, hogy vannak ilyen fanatikus emberek akik ezeket az esztelenségeket elkövetik. Zárójel bezárva. Ott tartottunk, hogy Charleroiban felvettük az utasokat, most is jól jött a 7 személyes autó, mert így B is velem tudott jönni fogadni a barátját. Brüsszelbe vittük őket a szokásos helyekre, ami már-már nem csak nekünk de a blog követőimnek is unalmas, így ideje lesz új látványosságok után nézni. Szóval, Grand-Place, ahol karácsonyi vásárt reméltünk látni, de délelőtt 10 óra még túl korán volt a népeknek. A téren egy nagy betlehemen és karácsonyfán kívül más nem is volt. A környező utcákban álltak a fabódék, de mindegyik zárva volt. Így aztán elbattyogtunk minden brüsszeli turista zarándokhelyére a pisilő kisfiúhoz. Vendégeink itt kicsit csalódtak, hogy csak ekkora, pont úgy mint mi másfél éve. A parlamentet már nem néztük meg, mert a kicsik zúgolódtak, de az Atomium előtt megálltunk egy pár percre. Onnan haza hozzánk, ebéd, beszélgetés, és este vittem vissza őket a reptérre, mert már mentek is haza.

img_20161218_100113.jpg

img_20161218_110310.jpgB és Á a barátja hajnalig fenn voltak, legalábbis erre következtetek abból, hogy hétfőn délelőtt 10-kor keltek fel. Tegnap bicajjal elmentek a környék üzleteibe. Mai tervem, hogy reggelig megcsinálom a munkáimat, aztán én is velük tartok, esetleg a héten ha az idő is jó  lesz belefér egy hosszabb túra.

Hétvégén indulunk haza. Még nem tudjuk, hogy mennyi időnk lesz otthon maradni, mert M-nek vissza kell jönnie egy projekt miatt, amit igazából bárhonnan meg tud csinálni internettel, így még fut egy kört az ügyben, hogy had maradjunk. Nekem is az lenne a jobb akkor én is beütemeznék néhány feladatot. Bár így is esélyes, hogy január végén pár napra vissza kell majd mennem Magyarországra. Ha nem jön össze, akkor a szilvesztert lehet hogy az autóban ünnepeljük, jobb esetben itthon a lakásban.

Ennyi, nem nagyon történik most semmi érdekes, de lehet hogy ez a jó.

IGAZSÁGTALANNAK TALÁLJA, HOGY MÁSOK HELYETT FIZET?

Csak annyit akar a fűtésért fizetni, amennyit valóban elhasznál?

www.hodijelosztas.hu
süti beállítások módosítása