Egy magyar család élete Belgiumban

Balgamagyar

2016.06.26 - Vasárnap

2016. június 27. - Műszaki

Magyarország - Belgium 0 - 4

Kap azért ez az eredmény is egy kis kiemelést, bár erre nem vagyok olyan büszke mint az előzőekre. Vasárnap az aikido-s BBQ partyról hazatérvre háromnegyed kilenckor átcsöngettünk a szomszédhoz a megbeszélt közös meccsnézésre. Egy kis chipset és három doboz hideg 0,33-as Jupilert vittünk magunkkal B-vel. A nappaliban már várt a bekészített két szék, és a belga szurolói csapat, a szomszéd pár Peter és Pascale, Peter kisebbik fia (aki már huszonéves) és a legfelső szinten lakó Frank és Amanda. Nem gondolnám, hogy ők felkészültebb foci rajongók lennének mint én, szóval nem volt vad őrjöngés a góloknál. Sajnos már a meccs elején érezni lehetett, hogy valami nem úgy működik a csapatunknál mit az eddigi összecsapásoknál. Először még hittem abban amit még Dárdai mondott, hogy az első tíz percet kell túlélni és aztán összeáll a csapat, de az első félidő nem ezt mutatta. A második félidőben már jobban látszott a játék, de ugyanakkor szét is csúszott a társaság és ezt a belgák kihasználták. Szerintem a belgák sem erőltették túl a dolgot, egyszerűen csak védekeztek és kihasználták azt a pár lehetőséget ami a mi játékosaink hibájából, rosszul kezelt vagy eladott labdáiból jutott nekik. Sebaj, ez tényleg egy jó kezdet a jövőre nézve, dolgozni kell még nekik sokat és reméljük, hogy a VB-re is kijutunk és ott még eredményesebben leszünk.

A hétvége eseményeiről röviden.

Szombaton hirtelen ötlettől vezérelve, elmentünk G-nek szülinapi ajándékként egy biciklit vásárolni. A fő indíttatás az volt, hogy a papa által még B-nek anno összerakott 16-os biciklit kinövi lassan, azonkívül pénteken óvodába menet az úgy elkezdett nyikorogni, hogy én mondtam G-nek, szülinapjára kap majd egy újat ősszel. Ő ezt este elújságolta az anyjának, aki azt mondta, minek várnánk őszig irány a Decathlon. Ott aztán egy szép, fekete 20"-os bicaj el is nyerte a tetszését, és bár még nem pont az ő mérete azért biztonságosan tud vele menni, tudja kezelni a féket is. A váltó használatát még nem javasoltam neki, majd idővel megtanulja azt is. Aztán szegény egész hétvégén azt várta mikor mehetünk el egy hosszabb útra az új járművel, de ez a fránya belga időjárás keresztbe tett nekünk. Egyszerűen elképzelni nem tudjuk, hogy míg Magyarországon 30 fokos kánikulában döglenek az emberek, addig itt hogy bír nappal 18 fok lenni. Volt egy-két nap, amikor sütött a nap és 28 fokra is felmelegedett a levegő, de a júniusból eddig eltelt 26 napból 23-ban felhős, borús esős idő volt. Mivel az a szombat is egy ilyen esős volt, így a bicajozás elmaradt.

A vasárnap már a hazaútra és az azt követő nyaralásra való készülés jegyében telt. Összeszedtük a holmikat a nappaliban, hogy lássuk mekkora a pakk. Megint meg kell állapítanom, soha nem lesz akkora autóm, amibe kényelmesen tudunk majd csomagolni. A fura az, hogy nem hiszem, hogy több holmink lenne mint ezelőtt, de most ránézve reménytelennek tűnik, hogy fog ez beférni a kocsiba. Pedig a Zafira csomagtere nagyobb mint a Citroené és most már ott a tetőbox is. De majd megoldjuk.

Délután elmentünk Beveren-be ahol az Aikido Szövetség által szervezett évzáró grillparti volt. Mi kis késéssel érkeztünk, így a gyerekeknek szervezett játékokba már nem tudtunk beszállni, de erre akkor is kevés esélyünk lett volna ha időben jövünk, ugyanis a feladat az volt, hogy több asztalnál különféle társasjátékokkal játszottak a gyerekek, aminek az eredményét pontozták, tehát egyfajta körmérkőzés alakult ki. Amikor odaértünk, már a végjáték folyt, és akkor kezdtek el kipakolni a grillhez. Azt valószínűleg catering cég szolgáltatta, mert profi felszerelés volt, rengeteg saláta, és háromféle hús. Ezekre előre kellett befizetni és jegyrendszerre kaptuk az adagokat. Sajnos a csirke mellett elrontották, mert azt sütötték elsőre, túl korán, így a húson érezni lehetett a szén begyújtásához használt petróleum ízét. Ezért is nem használok én soha grillgyújtó folyadékot. Papír, fa és némi étolaj (ezt még a sógoromtól tanultam valamikor) így biztosan nem lesz petrós az étel. A társaság nagyon kedves volt, páran odajöttek beszélgetni velünk. A mi klubunkból gyakorlatilag csak én voltam jelen, Rudy az edzőnk érkezett még meg úgy 7 óra körül. Meglepődtünk azon is, hogy akikkel beszéltünk azok közül többen is képben voltak Magyarországot illetően, nem tudni, hogy ez csak az esti meccs miatt lehetett így, vagy más oka volt. Chrisről a szövetség vezetőjéről kiderült, hogy őneki Magyarországon rokoni kapcsolata is van a családban történt házasság révén.

Ezután jött a már említett meccsnézés, majd pihenőre tértünk.

 

 

süti beállítások módosítása