Egy magyar család élete Belgiumban

Balgamagyar

Rendkívüli bejegyzés - Koronavírus

2020. 03. 13.

2020. március 13. - Műszaki

Péntek 13. szerencsétlen nap, legalábbis egy régi film azzá tette. Belgiumban is úgy döntöttek tegnap, hogy drasztikus korlátozásokkal próbálják megfékezni a koronavírus terjedését. Két hete amikor a kollégáknak mondtam, hogy gondolkozok azon, hogy érdemes lenne bevásárolni hosszabb távra, mert ha jön a vírus pánik mindenki ezt teszi majd. Csak nevettek. Tegnap mondtam hogy Magyarországon bezárnak a szórakozóhelyek, mozik, színházak. Erre megjegyezték, ezek nagyon kemény intézkedések. Hát most itt is kezdődik.

Ma éjféltől csak élelmiszer üzletek, gyógyszertárak lesznek rendes nyitvatartással nyitva, egyéb üzletek csak munkanapokon. Ezért este el kell mennem a Média Marktba egy HDMI-VGA átalakítóért. Ha kénytelen leszek itthonról dolgozni akkor a céges laptopot nem tudom másképp  a monitorra kötni. Kávéházak, éttermek bezárnak. Ez nagy érvágás a belgáknak, mert a fél életüket ezeken a helyeken töltik. Az iskolák hétfőtől bezárnak, csak indokolt esetben, ha a szülő egészségügyben dolgozik, vagy nem tudja megoldani a gyerekre vigyázást, biztosítanak felügyeletet. Nem tartható meg semmilyen beltéri rendezvény, így a mi március 21-re tervezett koncertünk is elmarad és próbáink sem lesznek. Ezek az intézkedések április 3-ig érvényesek, aztán majd meglátjuk.

Ez van, Mindjárt indulok dolgozni, kíváncsi vagyok ott mit mondanak. Elvileg tervben van home-office kiadása, de én nem örülnék neki, mert nekem már azért is fizetnek ha csak bebicajozok a munkahelyre.

Fertőzöttek száma jelenleg 314

Elhunytak: 3

Egy hete még csak 26 fertőzöttről számolt be G az iskolai feladatában.

Na most ennyit, aztán mostantól igyekszem dokumentálni az eseményeket, mert ez történelmi helyzet.

Update.

Közben megkaptuk a home office beosztást. Két napot otthonról dolgozok a jövő héten. Érdekes, mert a szervert meg nem tudom elérni kívülről, úgyhogy most éppen azt barkácsolom, hogyan tudom az összes szükséges 3D tervezői fájlomat a gépemre tenni.

 Updqte 2

Mégis elérem a szervert egyik kolléga elárulta hogyan kellm így már nincs akadálya a home office-nak. Közben frissült a fertőzöttek adata, 399 az új szám.

IGAZSÁGTALANNAK TALÁLJA, HOGY MÁSOK HELYETT FIZET?

Csak annyit akar a fűtésért fizetni, amennyit valóban elhasznál?

www.hodijelosztas.hu
süti beállítások módosítása