Egy magyar család élete Belgiumban

Balgamagyar

2016.11.22 - Kedd

Napi rövid

2016. november 22. - Műszaki

Elhatároztam, hogy megpróbálom felpörgetni a blog írást. Eddig az volt az elvem, hogy csak akkor írok, ha valami említésre méltó, akár fotókkal is dokumentálható anyag gyűlik össze. Csakhogy ezek megírása több időt vesz igénybe, a fotókat is szeretem minimálisan megszerkeszteni és emiatt halogatom, míg aztán nem lesz belőle semmi, vagy csak sokára. Viszont mivel ez mégiscsak egy napló, ezért nem szép, hogy nem naprakész. Bevezetem tehát a napi rövid bejegyzéseket, ahol mondhatni ész nélkül, gyorsan bepötyögöm ami történt, Így azon kevesek akik érdeklődnek a történetünk iránt, nem maradnak információ nélkül, és a hálás utókor, azaz a leszármazottaim is mazsolázhatnak majd.

Tehát.

Hétvégén G szobájának felturbózása jegyében elvándoroltunk az IKEÁba egy új ágyat venni. A régi kiságyat még pici korában egy volt kollégámtól kaptuk akik kinőtték. Az erősen kopott kárpitot kicseréltük rajta, az összepisilt szivacsot kimostuk, így aztán kiszolgált még pár évet nálunk. Nem is terveztük volna még a cserét, de M szerint penészfoltok jelentek meg az ágyneműtartójában, és tekintettel arra, G már évek óta szenved valami beazonosítatlan allergia szerű betegségben, ami folytonos köhögési ingerrel és orrfolyással jár, arra jutottunk, hogy a penészgomba közelsége nem tenne jót az állapotának. Mivel a nyári magyar partyra (erről majd lesz külön poszt) a szomszédoktól egy IKEA utalványt kaptunk, így ez most kapóra jött.

img01.JPG

Erre az ágyra esett a választás. Gyerekágyat abból a megfontolásból nem akartunk, hogy ez majd nagy korában is jó lesz. Az ágyneműtartó szükséges mert itt kevés a tároló helyünk. Ami pedig a képen nem látszik mégis nagyon hasznos funkció, hogy ez az ágy kihúzható és akkor egy teljes értékű franciaágy válik belőle. Mondjuk ahhoz kell majd még egy szivacs, mert most takarékossági okokból csak egyet vettünk. A szobában elég nehézkes volt elhelyezni a helyszűke miatt. Már az összeszerelésnél is logisztika kellett, melyik részét hova tegyem, hogy a végén összeálljon. Aki már járt nálunk az tudja, hogy bár van három "hálószobánk" azért azok méretben nem ütik meg a szoba, de majdhogynem a félszoba titulust sem. G-nél is csak úgy tudtuk megoldani az új ágy elhelyezését, hogy a nappaliból az A0 -ás plottert száműztük és a helyére került G szobájából a nagy gardróbszekrény. Mostanában nem sok tervezési munkát kapok, ha meg mégis akkor előkapom a rejtekhelyéről (kanapé mögül) és pár mozdulattal beüzemelem. 

B a héten osztálykiránduláson van. Jó kis iskola ez, szünet jön szünet után. Lássuk csak: őszi szünet, egy hetes osztálykirándulás, téli szünet, síszünet, karneváli szünet, tavaszi szünet. Most valahol délen, francia nyelvterületen vannak. Telefonokat szigorúan tilos volt vinniük, így aztán nem sok mindent tudunk róla. 

Hétvégén megcsináltam a Zafirán a törött hátsó ablaktörlőt. Erről is lesz külön poszt, elöljáróban annyit,  hogy egy szerencsétlen szituáció miatt a lezáródó motoros kapu miszlikbe törte a hátsó szélvédőnket, és eközben sérült az ablaktörlő is. Az üvegezést még az eset napján megcsináltattuk, de az ablaktörlő ragasztását csak most volt időm és leginkább késztetésem elvégezni.

Ennyi.

IGAZSÁGTALANNAK TALÁLJA, HOGY MÁSOK HELYETT FIZET?

Csak annyit akar a fűtésért fizetni, amennyit valóban elhasznál?

www.hodijelosztas.hu
süti beállítások módosítása