Egy magyar család élete Belgiumban

Balgamagyar

Semmi érdekes

2018.09.10 - Hétfő

2018. szeptember 10. - Műszaki

Mozgalmas nyár után nyugodt ősz, jó lenne, de nekünk nem ezt osztotték idén sem. B három év alatt a harmadik iskolát kezdte el szeptemberben s ez nem csupán neki, de az egész családnak izgalmakat ígér. Visszatértek a tanulós esték, M amikor csak teheti leül vele és igyekeznek előre készülni a tananyaggal, hogy az órákon ne teljesen ismeretlenül csengjenek a flamand szavak. Az első hét tapasztalatai pozitívak, a B beszámolóji szerint a tanárok türelmesek, a diáktársak segítőkészek így szerintem nem lesz semmi probléma.

Kronológiába helyezve az elmúlt időszakot a következő eseményeket tudjuk magunk mögött.

Egy rövid hetet töltöttünk Mallorcán szinte pontosan tíz évvel azután, hogy egyszer már nyaraltunk ott. Idén nem akartuk az autóban a kilométereket gyűjteni ezért a kempingezés helyett a repülős, all inclusive szállodás kikapcsolódás nyert. M intézett mindent, foglalt repjegyet, autót, hotelt. A nyaralásra majd későpbb szánok egy posztot, itt csak röviden: volt evés ivás dögivel -ha már all inclusive-, megnéztünk egy narancs ültetvényt, delfin-fóka-papagájshowt, hajókirándultunk, sétáltunk, úsztunk, végigizgultuk a francia-belga elődöntőt ahol sajnos befogadó országunk csapata nem jutott tovább.img01.jpgAztán siettünk vissza Belgiumba, mert a szomszédokkal közös barbaque party várt ránk, többek között ezzel a finom rák nyárssal.img03.jpgA grillparti után pár nappal G-vel autóba ültünk és indultunk Magyarországra, míg M és B Belgiumban maradtak, B-nek táborozás M-nek munka volt a mentsége. Otthon az első napokban még volt idő egy kis lazításra, így végre eljutottam a Művészetek Völgyére, ahol az unokatesóimmal buliztunk egy hétvégét. Majd miután M és B is megérkeztek már szorosabb volt a gyeplő. Eleve vannak ugye betervezett feladatok a vállalkozásban, meg a ház körül, de aztán még beesnek olyanok, hogy már megint összetörték az autót. Piros lámpánál állva, a szemből jövő kisteherautó elegáns mozdulattal elsodorta a bal tükröt. A srác aki vezette még büszke volt, hogy ha nem kapja idpben félre a kormányt nagyobb baj lett volna. Azt nem gondolta át, hogy ha eleve nem bambul el, akkor csak egyszerűen maradt volna a sávjában és nem jön át az enyémbe. Szóval ilyen kis kitérők mellett azért még jutott idő M családjával ellátogatnunk Gyulára egy pár napra, majd az én családommal Tivadaron pancsolni egy kicsit a Tiszában. Aztán ismét rohantunk, mert a nyár hátralévő szűk két hetében még 150 m2 térkövet terveztünk lerakni a házunk körül. B-vel feszített tempóban csináltuk és M valamint édesapja besegítésével, az utolsó pillanatban el is készültünk. Ez itt csak egy részlet, miután a fugázó homokot az eső kicsit lemosta.img02.jpgUtána még napokig tanakodtunk azon, hogy vajon szebben rakta volna -e le egy szakember, de végül mindig oda jutottunk, hogy ez legalább nem került egy vagon pénzbe.

Belgiumba visszaérve volt egy hétvégénk a regenerálódásra, aztán kezdődött az iskola. Mindenkinek. A fiúknak új elemként bejött a zeneiskola, B jazz-pop-rock vonalon dobot, G klasszikus gitárt tanul. B éppen ma kapta meg az Alesis elektromos dobfelszerelését, aminek jó részét a fenti térkő lerakásában nyújtott teljesítménye jutalmaként, más részét karácsonyi előlegként kapja, így a zsebpénzéből már nem is sokat kell áldoznia rá. G-nek még folyamatban van a gitár beszerzése. A zenetanár elintézte annyival, hogy majd kellene valami gitár, így most én faggatom e-mailben, hogy 4/4-es vagy 3/4-es kell -e, meg hogy jó e a 60 eurós noname vagy áldozzunk 130 eurós Yamahára.

M és én folytatjuk a flamandot immár a 2.3 szinten. Ehhez sajnos iskolát kellett váltani, ami azzal is jár, hogy más napokon és más városba kell járjunk. Azért, hogy még bonyolultabb legyen a helyzet, segítségképpen bevállaltuk, hogy az előző kurzuson velünk együtt végzett társunkat, egy afgán fiatalasszonyt is magunkkal visszük. Az új csoport a szokásos vegyes képet hozza, van egy erős lengyel mag, aztán portugál, mexikói, equadori, egyiptomi, szlovák, indiai, szíriai sőt úgy néz ki még egy magyar is.

A zenekarhoz is sikeresen újra csatlakoztam, már két próbán túl vagyok. Nyáron szakítottam rá időt és otthon felkerestem egy klarinét tanárt, akivel egy óra alatt sikerült pár dolgot a helyére tenni. A legfontosabbat például, hogy milyen erősségű nádat használjak. Így könnyebb lett a játék. Most az egyik klarinétos srác esküvőjére, meg persze a novemberi koncertünkre próbálunk. A Suske-val viszont döcögős lesz a haladás, mivel kedden vannak a próbák, nekem viszont most már akkor nyelvórám van. Így muszáj lesz itthon begyakorolnom a darabokat egyedül. Ebben a félévben csak két fellépést terveznek, így nincs nagy nyomás.

Röviden, tömören ennyi.

IGAZSÁGTALANNAK TALÁLJA, HOGY MÁSOK HELYETT FIZET?

Csak annyit akar a fűtésért fizetni, amennyit valóban elhasznál?

www.hodijelosztas.hu
süti beállítások módosítása